Jak se sbalit na dovolenou, kterou chcete strávit sportováním?

Aktivní dovolené jsou pochopitelně velice oblíbenou činností. Spousta lidí vyráží na populární sportovní lokality za turistikou, cyklistikou, nebo i na věhlasné spoty ze skateboardingového světa. 

Často ale může být problémem správné balení, především pak v případě skateboardu a kola. Pojďme se podívat na to, jak zajistit, aby vás taková dovolená nevyšla extrémně draze.

Jak sbalit skateboard či kolo do letadla?

Pokud chceme cestovat na dovolenou letadlem, tak se můžete setkat s poměrně dost nepříjemnými poplatky za zavazadla. Dvojnásob to platí v případě, kdy s sebou převážíme například kolo. U kola je problém s tím, že jsou přímo za převoz kola další extra poplatky.Obojí jde ale vyřešit tím, že jednoduše rozebereme základní součástí. V případě skateboardu stačí sundat trucky z hlavní desky, což je šroubování na několik málo chvil, a následně se dostane skate i do menších tašek. Další doplňující informace si můžete přečíst v článku, jaká platí pravidla pro skateboard do letadla. V případě kola se potom nejvíce vyplatí zapůjčit hokejový batoh, do kterého se většině kol vejde za předpokladu, že se vám podaří sundat kola z hlavního rámu a povolit řídítka tak, aby bylo možné složit celé kolo do placky.

Dávejte velký pozor na sportovní suplementy

Může se stát, že v případě cesty letadlem narazíte i se sportovními suplementy. Celkově může být problém, pokud převážíte větší gramáže proteinu a podobných látek, protože vás nejspíš budou čekat neodkladné kontroly. 

Vedle toho ale nesmíte zapomenout na to, že u příručního zavazadla musíte dodržovat pravidlo, kde je povoleno maximálně 100 ml tekutin v jedné uzavřené lahvičce. To je velice důležitý požadavek, protože tak eliminuje přenos například větších nádob s BCAA a nápoji. Proto na takové cesty preferujte takzvané „shoty“ v mnohem menších dávkách.

Doporučené články