Egypt: Chcete skloubit výlety i šnorchlování? Vyrazte do Hurghady

Když se řekne Egypt, leckomu se jako první z letovisek vybaví Hurghada. Hurghada patří skutečně díky své dobře vybudované turistické infrastruktuře mezi nejnavštěvovanější letoviska Egypta. Najdete zde rozlehlé hotelové komplexy, hezké písečné pláže, ale především – Hurghada slouží jako ideální výchozí bod pro fakultativní výlety například do Káhiry nebo Luxoru. Co dalšího vám Hurghada může nabídnout a jak si ji užít na maximum?

Z Hurghady snadno do Káhiry i Luxoru

Hurghada se nachází z letovisek nejseverněji, a tudíž se z ní nejrychleji dostanete k hlavním památkám starověkého Egypta. Díky pravidelným leteckým linkám se z Hurghady do Káhiry můžete nejrychleji a nejpohodlněji dostat za 1 – 1,5 hodiny, ovšem počítejte s cenou letenek okolo 2 tisíc korun. Někteří troufalejší jedinci si pronajmou auto a dopraví se do Káhiry individuálně, při troše štěstí zhruba za 5 hodin. Z hlediska financí se vám ale vyplatí vydat se do Káhiry hromadným klimatizovaným autobusem, který má pod záštitou daný hotel či cestovní kancelář. Cena za celodenní výlety do Káhiry se včetně vstupů i oběda pohybuje kolem 50 na osobu.

Šnorchlování a potápění v Hurghadě

Jestliže se při pomyšlení na dovolenou u pobřeží Rudého moře vidíte se šnorchlem v puse a potápěčskými brýlemi neustále na očích, potom můžete být v Hurghadě trochu zklamaní. U většiny tamních hotelů se totiž nenachází korálové útesy. V zásadě lze říci, že čím jižněji, tedy směrem dolů od Hurghady, se podél pobřeží vydáte, tím spíše narazíte na nedotčený podmořský svět.

Nejkrásnější potápění v Hurghadě? Záliv Makadi Bay

Nádherným korálovým útesem v blízkosti pláže se pyšní záliv Makadi Bay. Milovníkům šnorchlování a potápění tedy doporučujeme zvolit si hotel právě v této oblasti. Ceny hotelů se zde sice nepohybují okolo 10 000 Kč, ale třeba okolo 14 000 Kč na týden, nicméně stojí za to si připlatit. Špičkových služeb i dobrého jídla se vám za přijatelnou částku dostane například v hotelu Sunrise Select Royal Makadi Aqua Resort, La Branda Royal Makadi nebo Stella Di Mare Beach Resort & Spa. Do luxusních hotelů vyšší kategorie pak spadá Fort Arabesque.

Kousek Karibiku na ostrově Giftun Island

Přestože Hurghada neoplývá množstvím korálů přímo u hotelů, nabízí se vám zde možnost se za šnorchlováním vydat na některý z okolních ostrovů. Perličkou v okolí je ostrov Giftun Island, na který se lodí z Hurghady doplavíte za cca 40 minut. Čeká vás tu pohádkově azurová voda a podmořský svět jako vystřižený ze snímku Hledá se Nemo. Tip: Letíte na zájezd do Egypta s cestovní kanceláří? Pak myslete na to, že cestovní pojištění, které vám cestovní kancelář nabídne, vás mnohdy vyjde mnohem dráž, než když si jej sjednáte individuálně. Mnohé cestovní kanceláře nabízí standardně cestovní pojištění do Egypta za 550 korun na týden, kdežto třeba u ČSOB Pojišťovny vás cestovní pojištění s dostatečným krytím vyjde na týden už zhruba na 400 Kč. Jako rodina navíc získáte slevu až 39 % oproti tomu, kdybyste pojištění sjednávali jako jednotlivci.

Doporučené články