Dovolená a Emiráty? Navštivte EXPO v Dubaji!

Plánujete, kam byste vyrazili na dovolenou? Láká vás exotika? Stále jste odkládali návštěvu tolik vyhlášených Emirátů? Teď je skvělá příležitost, protože se koná dlouho očekávaná mezinárodní výstava EXPO DUBAJ 2021/2022.

EXPO DUBAJ 2021/2022 – poprvé v arabských zemích

Zasněte se. Dovolená Dubaj. Tento emirát je sám o sobě pověstný svojí touhou překonávat rekordy světa. Když se tedy rozhodlo, že světová výstava EXPO bude právě zde, její vize byly monumentální. Je tedy pravda, že vše trochu zbrzdila pandemie, tudíž se posunul termín od října letošního roku do 31. března 2022. Také se nevystavěla nejvyšší budova světa Burdž Dubaj, která měla pokořit tamního rekordmana Burdž Chalífu. To ale neznamená, že EXPO DUBAJ, což je mimochodem první tato výstava konaná poprvé v arabské zemi, vás neohromí. Naopak. Areál má 438 hektarů, účastní se jej více jak 200 reprezentantů z více než 190 zemí. Tématem je „PROPOJENÍ“, blíže to znamená ukázku koexistence technologického pokroku spolu s ekologií. Organizátoři počítají s návštěvností 25 milionů lidí. Budete mezi těmi, které čeká tato luxusní dovolená?

Spojené arabské emiráty – co navštívit?

Jestli vás láká dovolená Emiráty, máte několik možností. Buď si můžete užít samotnou Dubaj, která toho nabízí mnoho, a upřímně, samotné EXPO vás nezaměstná pouze na den, nebo si lze naplánovat výlet po více emirátech. Nabízí se Abú Zabí, Adžmán, Ras Al-Khaimah, Fudžajra, Umm al-Kuvajn, Šardžá. Minimálně první dva stojí za to. Abú Zabí silně dohání Dubaj, co se týká servisu v podobě tzv. západního stylu. Pokud si chcete užívat pláží, potápění, přírody a spíš budete chtít uniknout hektickému světu plnému mrakodrapů, pak je pro vás ideální dovolená Ras Al Khaimah. Ať už vyberete zážitky v Dubaji nebo vás zláká kombinovaná dovolená, se vším vám poradí CK Monoï, která se specializuje na tyto dovolené na míru.

Doporučené články