Diashow turné „Kalifornie 2012“

Do „zlatého státu USA“ – do Kalifornie – zavede diváky svého letošního podzimního turné cestovatel a fotograf Martin Loew. Ve zcela nově zpracované digitální diashow přiblíží nejen známá americká velkoměsta, ale také národní parky, hory i pouště. Svůj dobrodružný příběh plný nevšedních zážitků vypráví Loew v živém a poutavém komentáři a dokresluje jej ukázkami autentických zvuků i krásné hudby. Fotografie z diashow najdete na www.promitani­.cz/kalifornie


Z proslulého Hollywoodu se vydáme na jih, do oblasti s roztodivnými kaktusy Joshua Tree a potom na sever, do hor Sierra Nevady k největším stromům světa – k sekvojím. Ze San Francisca nakonec podnikneme výlet do světoznámého Yosemitského parku, kde se z impozantních žulových masivů řítí do údolí neuvěřitelné bělostné vodopády.

Kompletní program celého diashow turné „Kalifornie“ najdete na internetové stránce www.promitani­.cz/kalifornie

Video ukázku z diashow můžete shlédnout na http://youtu.be­/Fmpy-076s60

Ke své nové diashow o Kalifornii cestovatel Martin Loew říká:

„Kalifornie je země plná krás. Na nevelkém území najdete moderní a elegantní americká velkoměsta, stejně jako jedny z nejhezčích přírodních scenérií naší planety. V tomto diashow jsem se věnoval právě i městům, protože koho by nezajímala například ona pověstná továrna na sny zvaná Hollywood? Navštívil jsem zde nejen filmová studia, ale i místa, kde se tradičně předávají filmoví Oscaři či nedalekou luxusní čtvrť Beverly Hills. A další město – San Francisco – je doslova ikonou celé Kalifornie. Vždyť obrázek visutého mostu Golden Gate viděl už někdy snad každý a o vězení Alcatraz také leckdo již asi slyšel.

Ale i přes lákavé pozlátko kalifornských měst zůstává těžiště mého nového diashow v obdivování přírodních krás. V tom je Kalifornie jedinečná. Národní parky tu nabízejí takovou přírodu, jakou si my středoevropané ani neumíme představit. Hory Sierra Nevady jsou hotovou pokladnicí přírodních divů. V národním parku Sequoia rostou stromy, jejichž velikost se nedá popsat ani vyfotit. Člověk si vedle obří sekvoje připadá jen jako mraveneček. A divoké vodopády Yosemitského parku nejsou o nic méně monumentální. Výčet divů by mohl pokračovat, Kalifornie je skutečně „zlatým pokladem“. Přijďte se přesvědčit na vlastní oči.“, zve diváky cestovatel Martin Loew.

Doporučené články