Co s sebou v létě na cesty

Chystáte se na letní dovolenou nebo plánujete kratší výlety po okolí? Ať už se chystáte v létě do zahraničí nebo zůstanete v Česku, vybavte své auto na cesty. Poradíme vám, co si přibalit s sebou a bez čeho se rozhodně neobejdete.

Povinná výbava

Čeká vás delší cesta a chcete mít vše v pořádku? Zajeďte s autem do pneuservisu a nechte ho pečlivě zkontrolovat. Mějte vždy v pořádku nejen povinnou výbavu, ale také náhradní pneumatiku. Zajímejte se o technický stav svého vozu, aby vás auto na cestách ničím nepřekvapilo. Zkontrolujte, zda máte nové pneumatiky, v ideálním případě letní pneu. Po přezutí vždy nechte seřídit kola na geometrii kol.

Zábava musí být

Je před vámi dlouhá cesta? Využijte ji k poslechu hudby nebo třeba audio knihy. Vyzkoušejte také slovní hry s dětmi nebo se svým protějškem. Vezměte si s sebou zábavu i na dovolenou. Kromě klasických knih, deskových her nebo karet přibalte také sportovní pomůcky, případně cestovní deník a pastelky.

Počítejte se vším

Na cestách se můžete zdržet, nebojte se tedy počítat i s tím, že nebudete mít vždy možnost zastavit se u restaurace, nebo u benzínky. Přibalte s sebou jídlo, které vydrží i vyšší teploty. Mějte s sebou také dostatečnou zásobu pitné vody.

Auto to uveze

Vaše auto určitě uveze deky, ale také oblíbené polštáře. Sice na každou dovolenou nemusíte brát polovinu vaše bytu, ale počítejte s tím, že občas se zdržíte i v kolonách. Deka a polštář se hodí pro přespání v autě, ale také pod širákem. Pokud se chystáte na dobrodružnou dovolenou, kdy nemáte předem určený program ani zamluvený hotel, tak jsou tyto pomůcky téměř nutností.

Léto si vás volá

Zpříjemněte si cestování také povinnou letní výbavou, kam patří sluneční brýle, opalovací krém, kšiltovka nebo slaměný klobouk a v neposlední řadě opalovací krém. Užijte si nejen cíle své cesty, ale i právě zmíněnou cestu. Zastavte se na místech, která jste chtěli dlouho navštívit, vyzkoušejte koupání v rybníce nebo jezeře a využijte letní čas naplno.

Doporučené články