BRNO – MĚSTO UPROSTŘED EVROPY 2001

Minulý víkend, respektive již od čtvrtka 31. 5. 2001, se v Brně již počtvrté uskutečnil festival zábavy pod hrady Špilberk a Veveří BRNO – MĚSTO UPROSTŘED EVROPY. Strávil jsem zde krásný víkend a tak se s Vámi chci podělit o pár fotografií nejen z Ohňostrojných dnů.

Aktuální článek o této akci v roce 2006 IGNIS BRUNENSIS 2006 – ohňostroje v Brně, oficiální stránky s aktuálním programem: www.ignisbrunensis.cz

Ve čtvrtek jsem se do Brna nedostal, takže jsem přišel o balóny, koncert Kamelotu a o Ohňostroj na Kraví hoře s balónovými žárovkami…

V pátek odpoledne jsem konečně vyrazil. V ICčku jsem si vyzvedl program a odjel do Bystrce za partou kamarádů. V noci jsem fotil ohňostroj na brněnské přehradě s názvem OHEŇ A VODA – pocta Kryštofu Kolumbovi a Marco Polovi. Ohnňostrůjcům z FLASH BARANDOV se opravdu povedl.

VODA A OHEŇ

Další foto: 1, 2

V sobotu jsem navštívil náměstí Svobody, kde byla výstava historických šalin (tramvají), autobusů, a o kousek dál byly k vidění i trolejbusy. Na náměstí Svobody též probíhal bohatý, převážně hudební program.

Koňka

Další foto: 1, 2, 3, 4

Odpoledne jsem si zajel lodní dopravou na hrad Veveří, kde na mě již čekali kamarádi. Při čekání na loď jsem viděl část „Bystrckých hodů“ a po cestě zpátky jsme stihli i koncert Nezmarů. Trochu nás naštval Dopravní podnik, kde Adam zjišťoval mimořádné odjezdy autobusů z Veveří. Autobus se zpožděním sice projel prázdný tam a zpátky, ale nezastavil…

Loď

Hrad Veveří

Další foto: 1, 2, 3

Večer jsme pozorovali ohňostroj ze střechy jednoho z domů okolo náměstí Svobody. Ohňostroj s názvem OHEŇ A KÁMEN – pocta Michelangelovi byl také úchvatný.

OHEŇ A KÁMEN

Další foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7,

V neděli jsem víkend zakončil na hradě Špilberku, kde byl Den Lucemburků. Po příjezdu krále, který „zkontroloval“ trhovce, pokynul lidem, se začalo nádvoří nebezpečně plnit rodiči s dětmi, pro které byla po vystoupení taneční skupiny Saltarix a rytířském turnaji „Za krále a slávu“ připravena soutěžní klání.

příjezd krále

Další foto: 1, 2, 3, 4

Program celého festivalu byl opravdu obsáhlý, takže na sbvé si přišel opravdu každý. I přes několik drobných nedostatků se organizátorům opravdu povedl. Nevím jak kdo, ale já si ho příští rok rozhodně nenechám ujít.

Milan Kylar

Zakladatel a kdysi také šéfredaktor časopisu www.cestovatel.cz. Nyní jsem zaměstnancem softwarové společnosti... Kromě toho občas fotografuji.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *