6 důvodů, proč se vyplatí pořídit vanu do kufru auta

Převážení věcí v kufru auta může během chvilky proměnit zářící interiér na malou ušpiněnou katastrofu. A vyčistit pak podlážku od oleje, limonády či bláta dá zabrat. Co hůř, mnohdy nelze původní stav zcela zachránit. 

Naštěstí existuje řešení. Nákupem vany do kufru se cestování a převážení nákladu v kufru stane bezproblémovým. Všemožných nehod už totiž nebude proč se bát. Pokud totiž k něčemu dojde, obsah zůstane jen na plastové či gumové vaně, auto netrpí. Vanu lze navíc kdykoli jednoduše vytáhnout ven a umýt. 

Pojďme se na to ale podívat trochu detailněji. Proč je pořízení vany do auta dobrý nápad?

  1. Velké nákupy bez problémů

Ať už zvolíte plastovou, gumovou, nebo plastovo-gumovou vanu do kufru, získáte tím pomocníka v boji s rozbitými lahvemi i otevřeným balením hořčice. Na podlážku se nic nedostane aneb konec starostem o skvrny. 

  1. Pohodlný převoz domácích mazlíčků 

Cestování s chlupatým mazlíkem není žádná legrace, především pokud nedokáže zůstat na místě a necítí se v autě pohodlně. Ve vaně do kufru ale můžete chlupatému příteli připravit pohodlný pelíšek. A kdyby se mu náhodou udělalo špatně nebo to nevydržel s potřebou, pro auto to takový problém nebude.

Praktická je vana také s ohledem na srst a chlupy. Jasně, ty se sice dokážou dostat úplně všude, většina ale v tomto případě ulpí na jednoduše vyčistitelných místech..

  1. Konec dlouhého a úmorného čištění

Skvrny, nečistoty od mazlíka, ale také třeba hlínu po výletu na hory smyjete z vany do kufru za pár sekund. Stačí ji pouze vyjmout, ostříkat hadicí a nechat uschnout. Zvýšenou pozornost věnujte jenom v místech s protiskluzovou ochranou. Tam se špína může občas zachytit. 

Po opláchnutí nechte vanu kompletně oschnout (protiskluzový povrch vodu nasaje a chvíli trvá, než se jí kompletně zbaví) a může zase zpátky.

  1. Zimní a letní radovánky

Zimní a letní aktivity mají hodně odlišností, zároveň ale také jednu vlastnost společnou – často po nich zůstane halda vlhkého oblečení, stejně jako špinavé sportovní náčiní. S vanou se ale znečištění interiéru bát nemusíme. Klidně v kufru převážejte zablácené pohorky i zasněžené lyžáky.

  1. Nebojte se mechanického narušení

S dobře vybranou vanou by mělo jít jednoduše manipulovat, zároveň by ale měla být odolná proti narušování (škrábance, praskliny). Doporučujeme proto ty z plastovo-gumového materiálu, které kombinují ohebnost gumy a odolnost plastu. Jdou lehce vytáhnout, zároveň ale nepraskají. 

  1. Konec klouzání

Před nákupem vany si rozmyslete, za co jste ochotni si připlatit a za co utrácet nechcete. Dobrou volbou ospravedlňující pár desítek korun navíc může být vana s protiskluzovým povrchem zamezující zbytečnému klouzání nákladu za jízdy.

Pomohou právě vám?

Vany do kufru jsou praktickým pomocníkem, který zároveň nezruinuje peněženku. Pokud tedy i jen občas převážíte náchylný náklad, rozhodně tento doplněk využijete. A až budete auto jednou prodávat, poděkujete své prozřetelnosti.

Doporučené články